Home / Vedeževanje / Vedeževanje – vsaka karta ima svojo zgodbo

Vedeževanje – vsaka karta ima svojo zgodbo

Vedeževanje temelji na stoletnemu razvoju. Že od nekdaj ljudje verjamejo v določene stvari, usodo. Vedeževanje je kot nekakšna stalnica človeštva skozi zgodovino, na podlagi katerega so se odločali za določene poteze. Še dandanes je temu tako. Vsaka karta ima namreč svojo zgodbo, delo vedeževalke pa je, da jo zna interpretirati, razbrati in seveda napovedati. Že sama osnovna teorija o vedeževanju pravi, da je to povezovanje tiste osebe, ki sprašuje. Vesolje pa je tisto, ki na določena vprašanja odgovarja. Dandanes poznamo veliko različnih teorij in tez o temu, kako celoten sistem deluje. Nekateri verjamejo in nekateri enostavno ne. S pomočjo Vesolja in kart dobimo določene odgovore. Kako celotno vesolje deluje? Kako lahko odgovarja? Vedeževalci pravijo, da s pomočjo električnega valovanja, ki ga človek oddaja. Celotna teorija vedeževanja pa potem temelji na izkoriščanju komponente te teorije o valovanju.

Vedeževalec namreč med napovedovanjem in branjem kart (ali katerekoli druge metode) prestreže te signale in jih nato osebi poda v obliki odgovorov.
Kakšna je zgodovina vedeževanja?

Veda se uporablja že za časa antike ter Grkov, saj so se ljudje že takrat ukvarjali s prerokovanjem prihodnosti ter zanimanjem za določene abstraktne zadeve. Skozi tisočletja so torej nastali številni templji in preročišča, kot je Delfi, ki so jih ljudje uporabljali za vedeževanje. Svečeniki oziroma vedeževalci so bili takrat izjemno poveličani in oboževani ljudje. Poznali so zgodovino in kar je bilo najbolj presenetljivo – prihodnost. Številni zapisi pričajo o tem, kako so v templjih prerokovali s pomočjo dima, omamljali mlade ljudi in jih dajali v stanje transa. Tako so podajali odgovore in prerokovali. To so imeli za vedeževanje oziroma prerokovanje.
Kaj pa danes?

Moderni časi so precej spremenili naše dojemanje in obliko prerokovanja. Skozi zgodovino so se razvile različne metode, ki se jih prerokovalci dandanes poslužujejo. Poznamo prerokovanje:

· s pomočjo kavne usedline

· na podlagi školjčnih lupin

· s pomočjo kamnov

· s ciganskimi kartami

· in še bi lahko naštevali

Vse bolj pogosta uporabljena metoda vedeževanja so karte, seveda pa tudi telefonsko prerokovanje. Najpogosteje se za napovedovanje prihodnosti uporabljajo Raider White tarot karte ali pa ciganske karte. V veliki meri je odvisno od osebe same, katere karte se bo uporabljalo glede na njegovo energijsko stanje. Bistvene razlike med njima ni, vseeno pa je vedeževanje s pomočjo tarot kart veliko bolj natančno. Vsebujejo namreč več znakov in simbolov kot ciganske karte. Vsaka ideja in misel naleti na ušesa, ki pozorno poslušajo.

Check Also

Kaj pomeni šloganje?

Gotovo ste že kdaj slišali, da je na podlagi človeške energije in vesolja mogoče napovedati ...

tarotvedezevanje
Rated 4.9/5 based on 125 reviews