Home / Uncategorized / Vedeževanje iz kart

Vedeževanje iz kart

Vedeževanje iz kart ima že zelo dolgo zgodovino. V bistvu je vedeževanje iz kart nadgradnja drugih, še starejših oblik vedeževanja, kot so naprimer razbiranja vzorcev iz vremena, amuletov, kosti, vedenja živali,…

ciganske_karte_pomen

Številni strokovanjaki iz področja ezoterike, opisujejo zgodovino na različne načine. Nekateri trdijo, da naj bi se današnje oblike vedeževalskih kart razvijale iz starih egipčanskih zapisov, spet drugi, pa njihov začetek umeščajo na področje današnje Kitajske in Koreje.

Karte so postale v Evropi popularne nekje proti koncu 13. stoletja, prišle pa so iz Daljnega vzhoda. Skozi leta, so jih začeli ljudje uporabljati za druženje in igro, nekateri misleci, pa so z njimi skušali napoedovati prihodnost. Tako so začeli takratne prve, čisto preproste oblike kart izpopolnjevati in dopolnjevati ter opisovati njihov pomen in namen.

Danes poznamo več oblik vedeževalskih kart, med katerimi so najbolj popularne Angelske karte, Tarot karte ter Ciganske karte.

Vedeževanje iz kart poteka na podlagi razbiranja različnih simbolov in znakov, ki po večini predstavljajo del našega vsakdana in s katerimi se večinoma srečujemo dnevno. Nekatere izmed kart pa predstavljajo globljo vsebino, ki jo je za razumevanje potrebno prepoznati in se jo podučiti. V praksi velja, da vsak vedeževalec uporablja svoj način tolmačenja simbolov in znakov, saj je za povezovanje le teh v celoto, potrebno tudi poznavanje samega sebe in velika mera intuicije.

Tarot vedeževanje

Ciganske karte

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

tarotvedezevanje
Rated 4.9/5 based on 125 reviews