Home / Karte / Tarot karte za natančno napovedovanje prihodnosti

Tarot karte za natančno napovedovanje prihodnosti

Vedeževale in vedeževalci povsod po svetu se srečujejo z različnimi načini vedeževanja. Vse je namreč odvisno, na katero metodo prisegajo. Večinoma vsi vedeževalci prihodnost napovedujejo s pomočjo kart. Poznamo ciganske karte in veliko bolj natančne tarot karte za napovedovanje prihodnosti. Te nam podajo številne odgovore na vprašanja, ki jih ima določena oseba. Tarot karte pa se odlikujejo po svoji zanimivi in precej dolgi zgodovini. Velikokrat pa si ljudje njihove simbole povsem napačno razlagajo. Nikakor ne smemo prezreti dejstvo, da vsakdo ne more uporabljati teh kart za napovedovanje prihodnosti. Za učinkovito uporabo tarot kart je namreč potrebno poznati njihov dar, ki pa ga nima vsakdo. Delo s temi kartami zahteva dolgoletne izkušenj in predvsem jasnovidske sposobnosti. V današnjem času je na področju vedeževanja že prava poplava lažnih vidcev prihodnosti. Pri izbiri je potrebna velika previdnost, vsekakor pa je najbolje, da se odzivate glede na priporočila in izkušnje.

Karte napovedujejo prihodnosti. Poznamo še druge karte, kot so angelske, ciganske, Mlle, Atlantidske, Lanomand in karmično-astrološke karte.

Kakšna je zgodovina tarot kart?

Ime kart izhaja iz italijanskega jezika, kar pomeni karta zmage. Izvor besede sicer ni poznan, vsekakor pa ponuja širok pojem napovedovanja. Simbolika na kartah izhaja iz srednjeveške in renesančne Evrope. Seveda so jih aktivno uporabljali tudi Romi, vendar pa kljub vsemu ne obstajajo trdni dokazi, da so jih uporabljali pred 20. stoletju. Mogoče dandanes vedeževanje marsikdo povezuje z Romi, vendar temu ni tako.

Razlika med igralnimi in vedeževalskimi kartami

Igralne karte so se zaradi islama razširile v Evropo. Prišle so iz muslimanske Španije, in sicer približno 50 let pred razvojem tarota. Igralne karte v Evropi so bile nekakšna priredba originalnih islamskih. Joker pa je nastal šele okoli leta 1857 z ZDA, kjer so ga uporabljali kot pravo divjo karto. Direktna povezava z tako imenovan norcem iz tarota ni znana.

Skozi stoletja je Cerkev redno cenzurirala tarot, ki nikoli ni bil omenjen v nobenih zapisih. Vse to so povezovali z nečistočo in kontroverznostjo. Simbolizem pa je skozi čas dobival nov pomen. Dandanes še vedno obstaja napovedovanje s pomočjo tarot kart, kar je še zmeraj najbolj natančna metoda. Zaradi različne simbolike je mogoče prihodnost napovedati veliko bolj natančno, kot z ostalimi kartami.

Check Also

Angelske karte kot sfera ljubezni in dobrote

Angeli so že od nekdaj v srcih človeštva priznani kot dobra bitja, ki vsem pomagajo. ...

tarotvedezevanje
Rated 4.9/5 based on 125 reviews