Home / Tarot / OSHO ZEN TAROT

OSHO ZEN TAROT

ŽELITE VEDETI VEČ O VEDEŽEVANJU Z OSHO ZEN TAROTOM?

OSHO ZEN TAROT
OSHO ZEN TAROT

Osho zen Tarot je transcendentalna zenovska igra, ki odraža sedanji trenutek, predstavlja to, kar je tukaj in zdaj, brez presojanja in primerjanja. Ta igra je klic za prebuditev občutljivosti, intuicije, sočutja, dojemljivosti, poguma in individualnosti.

Seveda lahko Osho zen Tarot vprašate karkoli, čeprav je dejansko sredstvo za izpostavitev tistega, kar že veste. Vsaka karta je neposredni odraz tistega, česar včasih niste zmožni ali nočete prepoznati v danem trenutku. In vendar lahko le s prepoznanjem (brez obsojanja ali je pravilno ali narobe) z odmaknjene perspektive začnemo polno doživljati svojo višino in globino – vse barve svojega mavričnega bitja.

Ljudje večinoma živimo v spominih na preteklost in s vprašanji in pričakovanji za prihodnost. Le redko se dotaknemo brezčasne dimenzije sedanjosti. Osho je odkril vrata do življenja v brezčasni dimenziji sedanjosti. Svoje življenje je posvetil vzpodbujanju drugih, naj poiščejo ta vrata, naj stopijo ven iz sveta minulega in prihodnjega in odkrijejo svet večnosti.

Osho zen Tarot niso klasične Tarot karte za vedeževanje, sama pristopam k delu z njimi še s posebno velikim spoštovanjem. Vedno si vzamem čas (kar pri telefonskem in osebnem svetovanju ni vedno mogoče), nič ne naredim na hitro, preveč spoštovanja čutim do velikega mojstra. Karte spregovorijo o brezčasni dimenziji sedanjosti tistega, ki mu vedežujem, o spominih, ki jih nosi iz preteklosti in končno dajo tudi odgovore na vprašanja za prihodnost.

Zato ne bodite nestrpni, kadar se boste odločili, da vam vedežujem z Osho zen Tarotom. Bodite potrpežljivi in pravi odgovori bodo zagotovo prišli – o vplivu preteklosti, o možnostih sedanjosti in upanju za prihodnost.

VELIKE ARKANE

Kot v klasičnem Tarotu se tudi Osho zen Tarot deli na dvaindvajset velikih arkan, ki so označene od 0 do XXI in na male arkane, ki jih je 56. Velikim arkanam je dodana še karta Mojstra, ki simbolizira transcendenco* (*prehajanje, preraščanje). Dejstvo, da se da preseči določeno kakovost, stanje bivanja in ni oštevilčena.

Če se v branju pojavijo velike arkane ima to poseben pomen, saj presegajo pomen malih arkan. Pomeni, da nam trenutne razmere dajejo priložnost, da preiščemo svojo duhovno pot. Če v branju ni velikih arkan, potem je možno, da je trenutna situacija prehodna podzgodba večje igre življenja. To nikakor ne pomeni, da ni pomembna, morda se je dogajanje samo ustavilo, morda bo prihodnost pokazala, da so bile naše skrbi odveč.

Če je v branju veliko velikih arkan to označuje, da se dogajajo večje spremembe.

MALE ARKANE

Malih arkan je 56, v Osho zen Tarotu so označene z barvami, ki predstavljaj štiri elemente. Vsak od elementov ima tudi svoje »dvorne karte« – kralj, kraljica, konjenik paž. Le te predstavljajo različne priložnosti obvladovanja štirih elementov, ki jih zasedajo.

Ognjene karte predstavljajo element ogenj, ki ponazarja območje delovanja in odzivanja, torej energijo. Označujemo jih tudi kot moške karte. So energija in življenjska sila. Kažejo katere stvari človek ceni, kažejo na bistvo in pristnost. Ustrezajo jim horoskopska znamenja Oven, Lev in Strelec (ognjena znamenja)

Vodne karte predstavljajo element vodo, ki je simbol za čustva oz. čustveno plat življenja. Predstavljajo nežnost in ljubezen. Poimenujemo jih tudi ženske karte. Obvladujejo jih vodna horoskopska znamenja Rak, Škorpijon in Ribi (vodna znamenja).

Oblačne karte predstavljajo nebo, ki v Osho zen Tarotu predstavlja um. Kot oblaki v naravi, nam tudi naš um včasih preprečuje, da bi videli stvari takšne, kakršne v resnici so. Predstavljajo kakovost mišljenja, vere in odnose z ljudmi. Označujejo jih horoskopska znamenja: Dvojčka, Tehtnica in Vodnar (zračna znamenja).

Zadnja barva je barva mavrice, ki predstavlja element zemlje, se pravi praktično, materialno plat življenja. Je most med zemljo in nebom. Odsevajo dogajanja v zunanjem svetu: zdravje, denar, delo, ustvarjalnost. Ustrezajo jim horoskopska znamenja: Bik, Devica, Kozorog (zemeljska znamenja).

 

Za vedeževanje nas pokličite na telefon: 090 75 76

Check Also

Tarot karte za natančno napovedovanje prihodnosti

Vedeževale in vedeževalci povsod po svetu se srečujejo z različnimi načini vedeževanja. Vse je namreč ...

tarotvedezevanje
Rated 4.9/5 based on 125 reviews