Home / Tarot / Kaj je tarot?

Kaj je tarot?

Ste se vedno spraševali, kakšna je vaša usoda? Kaj vas čaka v prihodnosti? Imate vprašanje glede prihodnosti, vendar nikoli nimate pravega odgovora? Potem je za vas primerno vedeževanje. Poznamo različne oblike napovedovanja in vedeževanja v prihodnost. Tarot je gotovo ena najbolj znanih ter seveda najbolj priljubljenih metod vedeževanja na svetu. Uporabljajo ga številni vedeževalci. Napovedovanje se izvaja s pomočjo tarot kart, ki so izjemno natančne. Tarot ima namreč zelo podrobne informacije o določenih dogodkih in stvareh v prihodnost. Vseeno pa je odvisno od energije posameznika, kakšni odgovori na vprašanja bodo podani. Celotno vedeževanje namreč deluje na podlagi energije posameznika, za katerega se prihodnost napoveduje. Branje tarota je vsekakor izjemno zahtevno, poleg vsega pa zahteva številne dolgoletne izkušnje ter poseben dar.

Tarot oziroma zvitek tarota vsebuje 78 kart. Vsaka izmed teh kart predstavlja določeno simboliko energije, vse pa je namreč odvisno od tega, kjer karta stoji. Vedno znova obstaja več možnih odgovorov, ki pa jih kasneje natančneje definira serija drugih kart. Sodobna tehnologija je razvila vrst tarot kart, ki so dostopne vsakomur. Pa zna vsakdo napovedati prihodnosti? Seveda je dogovor jasen ne, kajti tarot napovedovanje prihodnosti je izjemno zahtevno.

Proces, ki zahteva veliko razumevanja delovanja in znanje o posameznikovem življenju, odnosu, priložnosti, vsaki spremembi, kar navaden človek nikakor ne zmore. Sistem je znan več kot 500 let, najbolj zgodni zapisi pa izhajajo celo 2000 let nazaj. Točnega podatka ni.

Iz kod izhaja?

Pojavljajo se različni zapisi, vseeno pa natančen izvor ni jasen. Izvira iz različnih področij sveta, in sicer Kitajske, Indije ali Egipta. Beležijo pa tudi v Španiji, Italiji in Franciji. Vedno znova na svet prihajajo nova odkritja.

Potrebno se je dobro zavedati, da tarot nikakor ni napovedovanje, marveč je usmerjanje človeške energije. Ljudje prosijo za nasvet, ki ga dobijo glede na karte in položaje teh kart. Branje da informacije, kaj se trenutno dogaja v sedanjosti, kar nam omogoča lažje razumevanje prihodnosti.

Slike na kartah naj bi bile odsev vaših sanj, želja in preteklih dogodkov. Sanje so tesno povezane s tem sistemom in simboli. Ponavadi so odsev naše podzavesti, skritih čustev, strahov, želja in pričakovanj. Vsekakor sistem neposredno zazna vprašanje, ki vas muči in vam s kartami poda odgovor. Zunanji vplivi in okoliščine potem narekujejo vaše odločitve. Gotovo pa je to lahko način za najhitrejšo pot do uspeha oziroma želenega rezultata. Branje energije spraševalca in razumevanje sedanjosti za najboljšo odločitev v prihodnosti.

Check Also

Tarot karte za natančno napovedovanje prihodnosti

Vedeževale in vedeževalci povsod po svetu se srečujejo z različnimi načini vedeževanja. Vse je namreč ...

tarotvedezevanje
Rated 4.9/5 based on 125 reviews