Home / Horoskop / Horoskop – hitri pogled na določen trenutek časa

Horoskop – hitri pogled na določen trenutek časa

Horoskop je že od nekdaj izjemno popularen. Pa veste, kaj natančno pomeni? Iz kod horoskop pravzaprav izhaja? Ne? Potem ste na pravem mestu, saj boste izvedeli, kaj pravzaprav horoskop je. Beseda izvira iz grščine, in sicer iz besede ‘horoskopos’ kar pomeni pogled na določen trenutek časa. Lahko bi rekli, da je to kot nekakšen zemljevid nebesnih znamenj. Ljudje smo rojeni v določenem trenutku in določenem kraju. Vsekakor se to povezuje z nebesnim znamenjem. Vsak človek skozi življenje nosi določeno nebesno znamenje. Pa naj bo to po kitajske ali katerem koli drugem nebesnem znamenju. Na osnovi teh nebesnih znamenj imamo določene značilnosti. Izdelava rojstnega horoskopa vsekakor ni težavna za nikogar, ki zna osnovne matematične enačbe. Prav tako ni veliko težav pri učenju jezika simbolov. Seveda pa je predpogoj to, da vas ta veda zanima. Na osnovi presojanja in zaključevanja znanja o tem, se utegne celo kaj zgoditi pod določenimi astrološkimi pogoji. Prezapleteno?

Poglejte si tedenski horoskop in preverite kaj vas čaka v prihajajočem tednu.

Razumevanje astroloških znamenj zahteva kar nekaj znanja, časa, vaj in učenja. Gotovo pa mora biti najpomembnejše razmišljanje tako o svojem življenju, kot tudi o življenju drugih ljudi. Pri horoskopu gre za sistematičen in predvsem shematski prikaz lege Sonca, Lune ter ostalih planetov na nebesni krogli ob določenem času. Sonce in Luna sta gotovo najbolj pomembna planeta za celotno razumevanje. Položaj Lune pove, kako se človek odziva in obnaša, medtem, ko je od Sonca predvsem odvisno to, kaj smo po horoskopu. Ljudje se namreč povsem različno odzivamo na določene življenjske situacije, kot so spomini, čustva, situacije v življenju, odnose, razpoloženja in še bi lahko naštevali. Celotna veda pa se ponazarja z Zodiakom. Izhaja iz grške besede, ki pomeni živalski krog. Horoskop je sestavljen iz dvanajstih znakov. Poznamo nebesna znamenja:

· oven

· bik

· dvojček

· rak

· lev

· devica

· tehtnica

· škorpijon

· strelec

· kozorog

· vodnar

· ribi

Skozi stoletja je postal del našega življenja. V današnjem času pa predvsem kot nekaj oprijemljivega in zanimivega. Radi ga preberejo tako mladi kot tudi starejši ljudje. Nekateri v napovedi in značilnosti bolj verjamejo, nekateri manj. Seveda pa obstajajo ljudje, ki pravijo, da v to ne verjamejo. Vsakomur svoje.

Vsekakor pa nas v primeru, da pozorno poslušamo in mu sledimo, olajša številne življenjske trenutke. Ljudje polagajo pozornost na napovedi in se zaradi tega mogoče v določenih situacijah lažje odločijo. Vseskozi pa nas opozarja tudi na to, da moramo biti kar se da previdni. Nebesna znamenja nas bodo vodila – ni pa vedno nujno, da v pravo smer. Bodite premišljeni!

tarotvedezevanje
Rated 4.9/5 based on 125 reviews