Home / ciganske karte / Ciganske karte razlaga

Ciganske karte razlaga

ŽELITE VEDETI KAJ VEČ O CIGANSKIH KARTAH?

S Ciganskimi kartami je na prvi pogled, zaradi njihove izredno preproste simbolike, zelo lahko delati. Navidezno so enostavne in preproste, kakor, da govorijo same zase. V tej njihovi preprostosti pa je skrito tisočletno znanje in intuicija ljudi, ki so z njimi delali in so znali svoje bogat znanje in sposobnosti izraziti s preprostimi simboli. Prav ta preprostost pa nas ne sme zavesti, kajti znanja, ki je vtkano v njih je veliko, ni ga tako lahko osvojiti, in če ni prave intuicije, se ga tudi naučiti ne da. Zato tudi s Cigankami delam spoštljivo in z vso resnostjo. Povedo mnogo in še veliko več, kot se na prvi pogled zdi. Vedno znova me presenečajo, zato jih je vredno poslušati in jim nakloniti potrebno spoštovanje ter se vedno znova učiti iz njih.

ciganske_karte_pomen

Ciganske karte so se razvijale vzporedno s Tarotom, iz svoje domovine (območje današnjega Egipta, Irana in Iraka) so se razširile po vsej Aziji in Evropi. Enotno obliko so dobile, ko se je v Evropi razširila uporaba papirja. Na Ciganskih kartah ne najdemo simbolov astrologije in okultnih ved, tako kot na Tarotu, uporabljali so jih predvsem preprosti ljudje, za elito in »alkimiste« niso imele prave vrednosti.

Tudi v današnjih časih je njihov ugled manjši kot ugled Tarota, vendar jim s tem delamo krivico. Vse je pravzaprav odvisno od tistega, ki dela z njimi, od njegovega odnosa do kart in od njegove intuicije. Brez potrebe so predsodki pred uporabo Ciganskih kart, predsodke je potrebno imeti do ljudi, ki katerekoli karte zlorabljajo s svojim neznanjem.

Ciganske karte delimo na 4 glavne skupine: Karte z dobrim vplivom, karte s slabim vplivom, nevtralne karte in opisovalne karte. Nevtralne karte delimo še v dve skupini, in sicer na nevtralne karte z dobrim in nevtralne karte s slabim vplivom.

1. Karte z dobrim vplivom

Obljubljajo napredek, srečo, koristi, pozitivno obdobje. Pomenijo zadovoljstvo, veliko energije in poleta. Te karte lahko popravijo vpliv, ki ga nakazujejo karte s slabim vplivom.

Karte z dobrim vplivom so: Sreča, Veselje, Sonce, Presenečenje, Denar, Otrok, Poroka, Hiša, Ljubezen, Zvestoba.

2. Karte s slabim vplivom

Te napovedujejo zastoje, psihološke pritiske, žalost, občutek nesreče, bolezni. Napovedujejo obdobje, ko se bo potrebno spoprijeti s težavami in ovirami. Opisujejo tudi negativen odnos do ali iz okolice, ki se odraža v konfliktih. Napovedujejo nemoč, obup, žalost in izgubo.

Karte s slabim vplivom so: Žalost, Bolezen, Tat, Nesreča, Sovražnik, Izguba, Smrt.

3. Nevtralne karte

So blage karte, njihova narava je lahko pozitivna in vedra ali pa napovedujejo nemir in nezadovoljstvo.

Nevtralne karte z dobrim vplivom so: Pismo, Sporočilo, Sodnik, Obisk, Potovanje, Duhovnik, Mislec, Upanje, Darilo. To so blage karte, katerih izid ni prav jasen. Njihova narava je pozitivna in vedra, dopuščajo odprte možnosti. Končni izid jim določajo karte, ki jih obkrožajo.

Nevtralne karte s slabim vplivom so: Ljubosumje, Hrepenenje, Težave, Neiskrenost, Malo denarja. Poleg tega, da nakazujejo na nemir in nezadovoljstvo, kažejo tudi na obdobje mirovanja. So nekoliko pesimistično obarvane, nakazujejo na brezizhodnost situacije. Tudi tu je končen izid odvisen od kart, ki jih obkrožajo.

4. Opisovalne karte

so: Ljubimec, Ljubica, Vdovec, Vdova, Uradnik. Označujejo osebe, ki nas spremljajo na naši poti, njihovo vlogo in značaj pa bolj natančno opredelijo ostale karte.

Check Also

Karta “težave” in Karta “ljubimec”

karta TEŽAVE: Brez ugibanja in na prvi na lahko zagotovo trdimo, da je karta negativna. ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

tarotvedezevanje
Rated 4.9/5 based on 125 reviews